“Nicolae Testemitanu” University

USMF „Nicolae Testemițanu” – lider printre universitățile din Republica Moldova prezente în clasamentul internațional MosIUR 2023

Publicat: 31.01.2024

MosIURUniversitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova se menține pe locul 901-1000 în clasamentul internațional The Three University Missions (MosIUR) 2023, ediția a VII-a. Totodată, universitatea noastră este lider printre trei instituții de învățământ superior din Republica Moldova prezente în acest rating. 

Rectorul Universității Emil Ceban consideră că menținerea în clasamentul respectiv este rezultatul efortului comun al întregii echipe universitare:

„Apreciem contribuția fiecărui membru în parte al familiei USMF „Nicolae Testemițanu” pentru sporirea vizibilității Almei Mater la nivel național și internațional”.

În ediția curentă a clasamentului MosIUR, numărul universităților a crescut de la 1800 la 2000, comparativ cu cea de anul trecut. Clasamentul evaluează, în baza a 16 indicatori, calitatea educației (45%), activitatea științifică (25%) și contribuția universităților în societate (30%). Cele mai bune 2000 de universități din 112 țări au fost selectate dintr-o listă de peste 2300 de instituții de învățământ superior din 165 de state.

 

MosIUR
MosIUR
MosIUR
MosIUR
MosIUR
MosIUR
usmf
universitate
medicina
rating
clasament
MosIUR
educație
activitate științifică

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii